DEZVĂLUIRI ȘOCANTE DIN DOSARUL LUI ADRIAN DUICU (video)

Deja celebrul dosar ce l-a vizat cu patru ani în urmă pe fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, a fost disecat în direct la Antena 3. Mandatele de siguranță națională în baza cărora i-au fost ascultate telefoanele, dar și convorbirile telefonice cu alte persoane, ar fi fost instrumentate, dispuse și controlate direct de fostul procurer șef DNA Laura Codruța Kovesi. (urmăriți înregistrarea video din emisiunea „Sinteza zilei” – sursa: Antena 3)

Mai multe documente interesante au fost prezentate de Mihai Gâdea, în emisiunea „Sinteza zilei”, iar pe marginea lor au făcut comentarii avocatul Alice Drăghici și un membru CSM, în persoana lui Victor Alistar. Două dintre aceste documente fac trimitere la dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, a fost arestat și ținut un an de zile în arest preventiv și arest la domiciliu. Ceea ce dezvăluie Antena 3, conduce, potrivit comentariilor din studio, la un șir de abuzuri comise în dosarul lui Duicu, abuzuri ce ar avea-o în prim plan chiar pe Laura Codruța Kovesi.

Mai exact, Mihai Gâdea prezintă în emisiunea sa două documente, unul din februarie, celălalt din martie 2014, două adrese semnate de Laura Codruța Kovesi și transmise Serviciului Tehnic al DNA, în care erau atașate un mandat de supraveghere tehnică și o încheiere a Curții de Apel București. În contextual adresei, se citează: „În vederea efectuării în condiții optime a urmăririi penale, se desemnează în calitate de beneficiari secundari…”. Și aici sunt numite două unități militare ale SRI, una dintre acestea, din Drobeta Turnu Severin. Comentariile invitaților merg pe ideea unui ordin dat de procurorul șef al DNA de distribuire a traficului de convorbiri interceptate către SRI, „în vederea efectuării în condiții optime a urmăririi penale”.

„Aceste documente sunt în dosarul fostului președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu, ele poartă date diferite, sunt din februarie și din martie 2014 și ele atestă fără nicio putință de dubiu și de îndoială că activitatea de urmărire penală era făcută de SRI. Noțiunea de beneficiari secundari de informații nu există în Codul de Procedură Penală, ea nu există nici măcar în protocoale, este o invenție care face ca SRI, chiar și în ipoteza că nu toate activitățile pe care ei le întreprind servesc formării dosarului penal, arestării oamenilor și trimiterii lor în judecată, beneficiul SRI constă în faptul că ei pot să stocheze aceste informații și să le valorifice informative ori de câte ori au această posibilitate. Prin urmare, SRI nu doar că punea în executare mandatele de supraveghere tehnică, asta era o poveste pe care am fost obligați să o înghițim, sub pretextul că DNA nu are serviciu și mijloace tehnice de interceptare, SRI făcea activitate de urmărire penală în toate dosarele, în toate dosarele importante să zicem! (…) Adrian Duicu a fost arestat și preventiv și la domiciliu un an de zile, pe baza unor acte de urmărire penală făcute de către SRI”, a precizat Alice Drăghici, la „Sinteza zilei”.

Un alt document, în care apare un alt „ascultat”, Constantin Popescu – FLORICOLA

Este vorba de o prelungire de mandate pentru ascultarea telefonului omului de afaceri Cosntantin Popescu. Invitații lui Mihai Gâdea, atât Victor Alistar, cât și Alice Drăghici, comentează faptul că judecătorul de la ÎCCJ nu avea voie să dea direct către SRI dispoziții, ci trebuia să le dea către DNA. „Cum este posibil ca un judecător să dea mandatul de siguranță națională direct către SRI? Mie mi se pare că este în afara oricărei logici! El trebuia să dea către DNA, dar trimite direct către SRI! Cât de grav e ce vedem în seara asta?”, spune Alice Drăghici în dialog simultan cu Victor Alistar și Mihai Gâdea.