CONSILIERII LOCALI DIN ORȘOVA ÎȘI BAT JOC DE SPITAL

Șocant și fără precedent! Consilierii municipali din Orșova își bat joc de Spitalul Municipal din localitate. Aleșii locali ai PSD și PNL au refuzat să participe la o ședință în care Spitalul trebuia să rpimească bani pentru un aparat de testare auditivă a nou-născuților. Spitalul riscă să piardă banii alocați de Ministerul Sănătății și să dea aparatul înapoi, iar copiii născuți în maternitate ar putea fi supuși riscului. (întreaga poveste și toate declarațiile, la Stirile Tele 2 de la ora 19:00!!!)

Caz șocant și fără precedent la Orșova! Ai putea crede că aleșii locali ai micului municipiu mehedințean au înnebunit cu totul, după ce au refuzat să participle la o ședință de îndată a forului legislative în care nu trebuiau să facă altceva decât să aprobe transferal unei sume către spital, destinate plății unui apparat de testare auditivă a nou-născuților, având în vedere că Spitalul Municipal are și o secție de neonatologie. Culmea este că banii pentru echipamentul medical de screening auditiv pentru nou născuți nu trebuie dați din bugetul local, ci trebuie doar efectuată o formalitate de transfer a lor către Spitalul Municipal. Banii au ajuns în contul Primăriei de la Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Formalitatea ce trebuie făcută de Consiliul Local este un vot pentru transferul sumei de 8.782 de lei. Doar că distinșii consilieri nu vin la ședință, la comanda liderilor de grupuri politice.

Dacă banii nu ajung la timp în conturile Spitalului Municipal Orșova, instituția ar putea fi obligată să ia două măsuri extreme: ori dau aparatul înapoi, ori va trebui plătit din bugetul propriu, pierzându-se o finanțare existent și nerambursabilă.

Liberalii spun că ei nu au putut ajunge la ședință, pentru că erau la serviciu și nu cunosc despre ce e vorba, da rei votează fără probleme.

Primarul municipiului Orșova, care este și președinte al PSD local, adică liderul consilierilor social-democrați chiulangii, are o altă explicație: spune că nu putea face rectificarea fără aviz de la Finanțele Publice.

Orșovenii mai speră, totuși, că într-o bună zi, aleșii lor se vor trezi la realitate și vor face ceva bun pentru bietul municipiu ce parcă e blestemat. Cât au înțeles consilierii din necesitatea aparaturii pentru sănătatea noilor născuți, rămâne de văzut!