CONCURSUL NAȚIONAL DE INTERPRETARE VOCALĂ ȘI CREAȚIE ”BEGA MUSIC FESTIVAL”, ÎN PERIOADA 25 IUNIE- 2 AUGUST 2020

Primăria Timișoara, în calitate de finanțator și organizator, în parteneriat cu TVR Timișoara, Radio Timișoara și Kiss Fm, derulează, în perioada 25 iunie – 2 august 2020, Concursul Național de Interpretare Vocală și Creație ”BEGA MUSIC FESTIVAL”, aflat la cea de-a II-a ediție, concurs fără taxa de participare. Scopul urmărit este acela de a crea o emulație artistică în perspectiva exercitării de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii, evidențierea valorilor artistice locale și naționale în domeniul artei interpretative și a compoziției.

Succesul de care s-a bucurat festivalul anul trecut prin participarea a 40 de concurenți la secțiunea interpretare vocală și a 50 de piese la secțiunea creație ne-au determinat să-i conferim în acest an un caracter național, permițând astfel un contact direct, pe sistem concurențial, a artiștilor locali cu cei din întreaga țară și din comunitățile de români din străinătate. Evenimentul va fi preluat și transmis de către TVR.

Concursul se va derula pe 2 secțiuni: interpretare vocală și creație. Preselecția soliștilor vocali se va derula online, prin postarea în grupul ,,Timișoara Bega Music Festival” a următoarelor:

 1. o piesă cu negativ sau band, vocea live, înregistrată astfel încât să evidențieze calitățile vocale, charisma și prezența scenică a artistului
 2. o piesă diferită ca și factură de prima, din care trebuie cântată o strofă și un refren, fără negativ, a capella și fără mijloace de amplificare.
 3. Postările vor fi însoțite obligatoriu de următoarele mențiuni: Concurs Bega Music Festival Timișoara, secțiunea interpretare vocală, numele și prenumele concurentului, vârsta, localitatea de domiciliu și o scurtă prezentare a activității artistice
  Repertoriul abordat poate cuprinde piese din zona muzicii pop, rock, jazz, dance, blues, folk, hip-hop, music-hall etc. Nu pot fi abordate în acest concurs piese de muzică populară, romanțe, manele și cântece de petrecere.
  Pentru a se înscrie la secțiunea creație, participanții trebuie să expedieze piesa (linie melodică și voce) înregistrată în format audio adresa boe@primariatm.ro însoțită de următoarele documente:
  • fișa de înscriere
  • o copie a actului de identitate a persoanei împuternicite sau elementele de identificare ale ONG, PFA(compozitor sau reprezentant trupa) etc
  • acordul privind participarea în concurs cuprinzând și consimțământul privind colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal.
  Atât la interpretare cât și la creație perioada de înscrieri este 25 iunie – 15 iulie.Finala se va desfășura la Timișoara, în perioada 1-2 august.

  Mai multe detalii și regulamentul concursului se găsesc pe pagina Evenimente Primăria Timișoara și în grupul menționat.