COMERCIANȚII DE ARTICOLE PIROTEHNICE, LA CONTROL

Vânzătorii de petarde și artificii, luați la bani mărunți! În această perioadă, Poliţia Română desfășoară acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice, desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Conform legii, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

“Clasicele petarde care se aud prin spatele blocului, încadrate în categoria P1, sunt destinate doar pentru cazuri deosebite, persoane aflate în pericol, pentru a îndepărta animale agresive, de către fermieri sau alte categorii profesionale ce utilizează aceste petarde în scop tehnic…NU PENTRU DIVERSMENT”, transmite Poliția Română pe Facebook.

Cu toate acestea, sunt comercianți care nu dau doi bani pe lege. Sunt și cumpărători care preferă să cumpere articolele pirotehnice de la vânzătorii de la colțul străzii doar din raționamentul că sunt mai ieftine, negândindu-se la pericolul la care se expun.