CASĂ MISTUITĂ DE FLĂCĂRI ÎN SATUL DĂNCEU

Casă cuprinsă flăcări, bărbat transportat cu arsuri la spital! Acesta este rezultatul neglijenței unui bătrân din satul Dănceu. Timp de două ore, pompierii s-au luptat cu flăcările. Incidentul s-a petrecut în weekend.

Pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină, în acest weekend, pentru stingerea a trei incendii, scoaterea unei persoane decedate dintr-un canal colector, la un accident rutier, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 35 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 58 de misiuni.


În cursul zilei de sâmbătă, 21 noiembrie a.c. și în noaptea de duminică, pompierii militari din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit la trei situații de urgență. Aceștia au acționat pentru stingerea a două incendii izbucnite la o gospodărie și un depozit de furaje, dar și pentru stabilirea cauzei probabile de izbucnire a unui incendiu manifestat la un autoturism, în localitatea Traian. Primul incendiu s-a manifestat, în localitatea Dănceu, la o casă de locuit și o anexă gospodărească, care formau un corp comun. Paramedicii SMURD au acordat primul-ajutor unui bărbat, în vârstă de circa 60 de ani, care a suferit arsuri superficiale la nivelul mâinilor și feței, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin. Pompierii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga construcție. Timp de două ore, aceștia au acționat pentru stingerea incendiului, care a cuprins  locuința, pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de verificarea etanșeității buteliei cu flacără deschisă.   

Cel de-al doilea incendiu a izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Ostrovu Mare, comuna Gogoșu. Pentru stingerea acestuia, au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Timp de aproape trei ore, pompierii au luptat cu flăcările, care au cuprins circa 1000 de baloți de plante furajere (paie, fân, lucernă) și o hală construită din carton presat cu acoperiș din plăci de azbociment, pe o suprafață de circa 200 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Ieri, după-amiază, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Orșova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, la solicitarea I.P.J., pentru scoaterea unei persoane decedate dintr-un canal colector al apei pluviale, adânc de circa trei metri, în municipiul Orșova, zona Șantierului Naval.

 Pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, pompierii mehedințeni au desfășurat 22 acțiuni, fiind verificate 64 de societăți comerciale. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate trei avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 36 de misiuni, 32 dintre acestea pentru decontaminarea a 61 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.