Azi, 21 iunie 2019, este cea mai lungă zi din an. Este Solstițiu de Vară.

Solstițiul de vară a fost, din cele mai vechi timpuri, prilej de bucurie și sărbătoare, fiind legat de momentul strângerii recoltei, spun etnologii.

Denumirea de solstițiu provine din limba latină și înseamnă „soarele oprit“, iar evenimentul care are loc în fiecare an a provocat numeroase mituri și superstiții, de-a lungul timpului.În credința populară se spune că solstițiul de vară este favorabil unor magii puternice, care își pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate.

Energia solstițiului de vara este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalității, creativității și belșugului.

Solstițiul de vară era în vechime și un prilej de găsire și folosire a apei magice.Îmbăierea în lacuri sau râuri avea un efect terapeutic, dar constituia și un ritual de renaștere. În unele regiuni, spălatul cu rouă adunată în ajunul solstițiului reprezenta o practică magică de frumusețe, iar în altele, îmbăierea în apă cu ierburi din noaptea solstițiului reprezenta un tratament de refacere a sănătății și vigorii.

De momentul solstițiului de vară este legat și un ritual de transformare a unei bijuterii din aur în talisman norocos. Se folosește orice fel de obiect din aur, indiferent dacă este un inel, o moneda sau pandativ.