AUTORIZAȚIILE, O PROBLEMĂ PENTRU ȘCOLI

În unele unități de învățământ, școala a început cu stângul. Sunt zeci de școli din județ, unde, nici măcar până acum, nu au fost obținute avizele la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Cu toate acestea, aici se vor desfășura cursuri, elevii fiind în permanent pericol.

În şcoli şi grădiniţe miroase a var şi a vopsea nouă. Este semn că s-a terminat vacanţa şi că holurile şi clasele încep să se umple de copii şi vacarmul specific zilelor de şcoală. În unele unităţi de învăţământ, pregătirile s-au încheiat la timp, iar elevii au s-au intors în bănci fără nicio problemă. În altele, deși conducerile școlilor se chinuiesc de ani de zile să obțină autorizațiile din partea ISU, nici până acum nu au reușit această performanță. Aceeași poveste este și în ceea ce privește autorizația de fucnționare dată de Direcția de Sănătate Publică.

Cu toate că nu în toate unitățile de învățământ lucrurile sunt așa cum ar trebui, se observă o îmbunătățire față de anii precedenți. Și în ceea ce priveşte autorizaţiile sanitare și cel de la ISU, situaţia este mai bună decât în anul școlar 2017-2018. Asta și datorită implicării autorităților locale.

Cadrele ISU recomandă tuturor managerilor unităţilor şcolare să solicite verificarea instalaţiei electrice înainte de a monta aparatură nouă sau aparatele de aer condiţionat în clase.