Au început să se dea voucherele de vacanță pentru bugetari

Vești bune pentru angații de la stat, care au început să primească voucherele de vacanță pe 2019!Aproape 80% dintre bugetari vor primi tichetele de vacanță, astfel încât aceștia își pot achita deja concediul, dacă au de gând să plece din iunie.

Restul de 20% dintre bugetari ar urma să le primească în cursul acestei luni , mai ales că hotelierii pun presiune pe Guvern să nu amâne acordarea acestui beneficiu, care s-a dovedit a fi o adevărată gură de oxigen pentru turismul din România.Deocamdată, operatorii hotelieri încearcă să-și rezolve problemele cu deficitul forței de muncă, în acest moment existând un minus de 150.000 de oameni în sistem. Probabil că deficitul se va acoperi în sezon după terminarea studiilor cu studenți care vor veni să lucreze pe litoral pe durata sezonului.Bugetarii care nu vor vouchere de vacanta in 2019 ar putea primi contravaloarea lor .Cei care nu vor să meargă în cencediu ar putea primi contravaloarea lor. Voucherele de vacanță sunt în valoare de 1450 de lei și au fost acordate și în 2018 salvând practic sezonul turistic.

Vești bune vin și pentru bugetarii care nu folosesc voucherele de vacanță. Aceștia ar putea primi în schimb contravaloarea lor sau tichete de masă. Cel puțin aceasta este propunerea recentă a unui deputat ALDE, care vrea ca firmele să-și despăgubească în acest mod salariații.

„Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă” , se arată în respectivul proiect legislativ.