NU SE ÎNGHESUIE LA LOCURI DE PARCARE

Au trecut 3 luni de când primele parcări de reședință au fost marcate și numerotate de municipalitatea din Severin, iar severinenii au putut să depună cereri pentru a le închiria. Cu toate acestea, doar un sfert din cele circa 2.000 de locuri de parcare s-au adjudecat. Chiar și așa, oamenii nu s-au obișnuit încă cu ideea că nu mai pot parca oriunde doresc. 

Printr-o hotărâre a Consiliului Local a municipiului Drobeta Turnu Severin, adoptată la finele lunii martie, severinenii își pot închiria un loc de parcare, în spațiile destinate, contra unei taxe anuale de 150 de lei. Marcarea și numerotarea locurilor de parcare a început în luna mai și de atunci au fost puse la dispoziția severinenilor aproape 2.000 de locuri în parcările de reședință. Totuși, oamenii nu se înghesuie să aibă propriul loc de parcare și așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile. Așa se face că din cele 1957 de locuri marcate și puse la dispoziție, doar 540 și-au găsit un proprietar cert. De asemenea, dintre cele 14 locuri destinate persoanelor cu handicap, doar 8 au fost adjudicate

Totuși, există și câteva reguli de utilizare a locurilor de parcare închiriate, În primul rând, locul poate fi ocupat exclusiv doar între orele 16:00 și 8:00, iar în al doilea rând, deținătorii nu au voie să facă niciun fel de inscripționare pe acest loc. Dovada deținerii locului de parcare se probează doar cu tichetul eliberat de municipalitate, tichet care se va afișa pe parbrizul autovehiculului.

Pentru a închiria un astfel de loc de parcare, severinenii trebuie să depună o cerere la Serviciul Patrimoniu al Primăriei Severin. Cererea va fi însoțită de copii după: actul de identitate, certificatul de înmatriculare al mașinii, actul de proprietate al apartamentului, certificate de atestare fiscal de la Direcția Taxe și Impozite Locale. Alături de acestea se mai depune o declarație pe propria răspundere, că nu deții un garaj pe domeniul public.