AU ÎNCEPUT PROGRAMĂRILE LA VACCIN

S-a dat startul programărilor la vaccinarea anti-Covid pe platforma online. De luni, 18 ianuarie, va începe, propriu-zis, etapa a doua a vaccinării.

Procesul de vaccinare va începe la data de 18 ianuarie 2021. În prima fază s-au organizat, la nivelul județului Mehedinți, 6 centre de vaccinare, după cum urmează:

1. Stadionul Municipal, Drobeta Turnu Severin (2);

2. Sala Polivalentă, Drobeta Turnu Severin (1);

3. Centrul de vaccinare Vânju Mare – fosta policlinică(1);

4. Centrul de vaccinare Strehaia – sala de sport (1);

5. Centrul de vaccinare Baia de Arama – sala de sport (1).

Pentru perioada următoare sunt în curs de operaționalizare și alte centre de vaccinare, acestea fiind deschise etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze. Numărul de telefon al call-centerului pentru Județul Mehedinți este 021.414.44.52, apelabil zilnic între orele 8:00 și 20:00 (inclusiv sâmbăta și duminica). Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită.

Persoanele se pot programa prinintermediul oricărui alt medic de familie, prin call center la numărul de telefon 021.414.44.52 sau prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Categoria de vârsta de/peste 65 de ani se poate programa la vaccinarea împotriva COVID-19 prin oricare dintre următoarele modalități:

– Prin intermediul medicului de familie;

– Individual, prin intermediul platformei programare.vaccinarecovid.gov.ro;

– Din contul unui aparținător, prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

– Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.52;

– Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Cei care desfășoară activități esențiale vor fi programați de către instituțiile angajatoare. Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.