AU APĂRUT RĂSADURILE ÎN PIEȚE

Cei, care își doresc să consume legume proaspete din propria grădină, au acum posibilitatea să cumpere răsaduri! Răsadurile de primăvară au apărut în piețele din municipiu, încă de două săptămâni. Legumicultorii de la Cioroboreni au venit cu marfă românească pentru mehedințeni: răsaduri de roșii, ardei gras, ardei capia, vinete, castraveți și nu numai. Toate la prețuri accesibile.Încă de acum două  săptamâni legumicultorii Mehedinţi au ieşit pe piaţă cu primele răsaduri. Chiar dacă a trecut deja ceva timp de la apariţia acestora, severinenii nu s-au îngrămădit să le cumpere, însă, cu toate acestea, încă nu este timpul trecut.

Legumicultorii, veniţi de la Cioroboreni spun că preţurile sunt aceleaşi de câţiva ani,şi anume 1 leu-1 leu ,50 pentru fir, chiar dacă preţul seminţelor a crescut. Totul: pentru  a-şi putea da marfa, pentru care au trudit atâta timp, chiar dacă, de multe ori nu reuşesc să îşi scoată nici măcar investiţia.. Iarna a fost una destul de grea, şi pentru a-şi proteja răsadurile agricultorii au trebuit să facă eforturi mari.

Potrivit agricultorilor, răsadurile se plantează în pământ până în luna mai, însă cele care se pun mai târziu, dau şi roade mai târzii.