APĂ POTABILĂ, DOAR LA DOUĂ FÂNTÂNI PUBLICE

Doar două fântâni din Drobeta Turnu Severin au apă potabilă, ne spun reprezentanţii Direcției de Sanătate Publică Mehedinţi. Asta în urmă analizelor efectuate la probele recoltate în luna mai de la cele patru fântâni din municipiu. Situaţia este mult mai gravă la fântânile din judeţ.

Atenție de unde vă procurați apă de băut! Direcția de Sănătate Publică Mehedinți informează locuitorii că doar două fântânii publice din Severin au apă potabilă.
În această situație, DSP Mehedinți a trimis informări publice atât Primăriei Severin, cât și celelorlalte primarii din județ, unde situația este mult mai gravă.

Unitățile Administrativ Teritoriale vor fi obligate să facă anumite demersuri: Să asigure în jurul fântânilor o zonă de protecție de 1,5 metri amenajată în pantă, cimentată sau pavată, impermeabilizată contra infiltrațiilor; Să asaneze și să dezinfecteze fântânile cu substanțe dezinfectante care au aviz emis de la Comisia Națională Pentru Produse Biocide. Să impermeabilizeze pereții pentru împiedicarea infiltrațiilor laterale; Să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea calității apei în situația în care valoarea pentru parametri E.coli, enterococi, bacterii coliforme este mai mare decât cea normală; Să asigure avertizarea populației prin afișarea la loc vizibil și protejat a înscrierilor : „apa este bună de băut’’, „apa nu este bună de băut’’ sau „apa nu este bună de folosit pentru sugari și copiii mici’’, după caz.

De asemenea, dacă toate aceste măsuri nu sunt respectate, și apar cazuri de îmbolnăviri în rândul consumatorilor, primăriile sunt direct răspunzătoare.