ALADIN MĂRTURISEȘTE: A PIERDUT PROIECTUL

Președintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, iese din siletio-stampa și mărturisește, într-o adresă oficială către Tele 2 Drobeta, că proiectul „Reabilitare şi modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență”, cu o valoare de 36 de milioane de lei, a fost respins. De fapt, același lucru am spus și noi în știrea care nu i-a picat bine șefului de județ.

Incredibil, dar adevărat! Deranjat la culme de știrea difuzată de Tele 2 Drobeta, miercuri, 20 iunie 2018, conform căreia proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Județean a fost respinsă, Aladin Georgescu s-a hotărât să vorbească. Până acum toate solicitările făcute de noi pentru a obține puncte de vedere s-au lovit de refuzul inexplicabil al președintelui, care mereu a fugit de explicații. Minune! Aladin iese din silentio-stampa și vorbește, prin intermediul unui drept la replică. E bine și așa, decât deloc! Doar că, invocând virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, domnul președinte Aladin recunoaște că reabilitarea face obiectul unei cereri de finanțare aflate în pregătire și că, ce să vezi, cererea depusă în luna octombrie 2017 a fost respinsă. O mărturie sinceră și demnă de laudă, dar care nu explică nimic din nemulțumirea față de o știre care spunea același lucru. Adresa oficială a președintelui, adică primul său dialog cu Tele 2 Drobeta este, așadar o mărturie de o sinceritate dezarmantă. Ia să vedem ce spune!

(…) facem precizarea că reabilitarea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin face obiectul unui alt proiect pentru care Consiliul Județean Mehedinți are în pregătire o cerere de finanțare ce urmează a fi depusă pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, după ce, cererea depusă în luna octombrie 2017 a fost respinsă”, se arată în adresa nr. 7775/21.06.2018, transmisă redacției de Consiliul Județean Mehedinți.

Evident că președintele găsește și scuze pentru respingerea proiectului, invocând erorile sistemului informatic. Din cauza acestuia să piardă el 36 de milioane de lei? Bine că nu dă vina pe statul paralel!

„(..)în urma unor erori ale sistemului informatic, acesta nu a preluat o serie de documente atașate la cererea de finanțare. Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți nu au contestat decizia ADR Sud-Vest Oltenia de respingere a cererii, considerând că timpul până la redepunerea acesteia poate fi folosit pentru introducerea în proiect a corpurilor G&I (două din cele 11 corpuri componente ale Spitalului Județean), care în urma expertizei tehnice a reieșit că aveau grad de seism II, acesta nefiind eligibil în această situație.”, se mai arată în adresa nr. 7775/21.06.2018, transmisă redacției de Consiliul Județean Mehedinți.

Cum se facă că a fost respinsă cererea, nu înțelegem deloc, pentru că, pe data de 3 octombrie 2017, Aladin Georgescu spunea că documentația este beton și că nu are cum să nu treacă proiectul.

În același drept la replică, ni se mai aduce aminte că reabilitarea termică a celor două pavilioane externe de la Psihiatrie fac obiectul unui proiect finanțat prin programul operațional regional 2014 – 2020 care este în implementare. Doar că noi vorbeam de Spitalul Județean, unde chiar și președintele recunoaște același lucru: Adio finanțare! Vom da citire întregului drept la replică în cadrul emisiunii „Revista presei” din data de 22 iunie 2018, de la ora 10:00.

Iată dreptul la replică

„În prezent, proiectul Reabilitare/modernizare pentru creșterea eficienței energetice la Pavilionul Psihiatrie I și II, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cu fonduri europene în valoare de 2.807.640,33 lei (613.772,37 euro), este în implementare, contractul de finanțare fiind semnat de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în data de 16.05.2018. În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de izolare termică a pereților exteriori, se vor înlocui tâmplăria exterioară, instalațiile de iluminat și încălzire, se vor monta pompe de căldură/aer și panouri solare în scopul scăderii consumului de energie și eficientizării energetice a construcției. Totodată, se vor reabilita acoperișurile și sistemele de evacuare a apelor meteorice. Termenul limită de implementare a proiectului este data de 10.07.2020.

Totodată, facem precizarea că reabilitarea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin face obiectul unui alt proiect pentru care Consiliul Județean Mehedinți are în pregătire o cerere de finanțare ce urmează a fi depusă pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, după ce, cererea depusă în luna octombrie 2017 a fost respinsă. Atunci, în urma unor erori ale sistemului informatic, acesta nu a preluat o serie de documente atașate la cererea de finanțare. Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți nu au contestat decizia ADR Sud-Vest Oltenia de respingere a cererii, considerând că timpul până la redepunerea acesteia poate fi folosit pentru introducerea în proiect a corpurilor G&I (două din cele 11 corpuri componente ale Spitalului Județean), care în urma expertizei tehnice a reieșit că aveau grad de seism II, acesta nefiind eligibil în această situație. Consiliul Județean Mehedinți a alocat suma de aproximativ 100 000 euro pentru consolidarea celor două corpuri astfel încât, gradul de seism să scadă de la II, la III, în vederea introducerii lor în proiect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *