ADUNARE IMPORTANTĂ LA PSD MEHEDINȚI

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, s-au întâlnit astîzi cu activul de bază al PSD Mehedinți la o ședință extraordinară, desfășurată cu ușile închise. Motivul oficial a fost pregătirea celor după serii de alegeri, ce vor avea loc până la finele acestui an. Un alt motiv a fost analiza activității politice din filiala județeană PSD.

Întregul comitet executiv județean al PSD Mehedinți s-a întrunit astăzi, într-o ședință extraordinară, la care au participat secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu și vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea. Întâlnirea s-a desfășurat, cu ușile închise, la sala „Virgil Ogășanu”, a Palatului Culturii „Teodor Costescu”. În conferința de presă care a urmat după eveniment, Codrin Ștefănescu a explicat faptul că întâlnirea s-a dorit a fi o analiză a situației din filiale, premergător celor două tururi de scrutin, europarlamentar și prezidențial, ce vor avea loc anul acesta.

„PSD Mehedinți este una din organizațiile fruntașe, PSD Mehedinți este în top 5, în ceea ce privește procentul obținut aici la toate alegerile. Programele de la Guvern se aplică foarte bine aici în județ, dar sigur că mai sunt multe lucruri de făcut”, a declaratCODRIN ȘTEFĂNESCU, secretar general PSD

Liderul PSD și deputatul Nicolicea au atins și probleme cu care PSD se confruntă la nivel central, inclusiv recursul compensatoriu, eventuala suspendare a președintelui Iohannis și lupta cu cee ace PSD numește „statul paralel”.

„La câte derapaje a avut și la câte încălcări al Constituției și ale deciziilor Curții, aveam nu știu câte motive de suspendare. Dacă nu aveam președinția rotativă a Consiului Uniunii Europene, cu siguranță duceam acest demers până la capăt. Noi în partid analizăm care sunt riscurile de țară, adică ce putem pierde economic”, a mai precizat Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu mai susține că, de fapt, Iohannis face tot ce îi stă în putință pentru a-și forța suspendarea, situația care l-ar ajuta să obțină un nou mandat.

La rândul său, vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a vorbit despre scandalul din ultima vreme din jurul recursului compensatoriu. Nicolicea spune că acesta era absolut necesar, pentru că sunt condiții inumane în pușcării. Ca atare, trebuie aplicate unele măsuri compensatorii la ieșirea din pușcărie: „Măsuri, spre exemplu, când iese din pușcărie, dacă e iarnă, dă-i un palton, ghete și așa mai departe. Oricum, banii pe aceste obiecte sun recuperați prin munca respectivului în pușcărie”.

Nimeni nu vrea să angajeze foști deținuți, astfel că, la ieșirea din penitenciar unii pleacă în șlapi, că au fost arestați în vară, cu un bilet de autobuz până la prima localitate, mulți nu mai au nici domiciliu”, a mai spus Nicolicea.

Până la urmă, vizita la Severin a celor doi șefi ai PSD, veniți de la centru se va încheia la cel mai colegial mod cu putință, cu o cină extinsă, la care au fost invitați toți aleșii locali ai PSD și membrii comitetului Executiv Județean.