ACTIVITĂȚI SOCIALE PENTRU PERSOANELE PRIVATE DE LIBERTATE

În perioada 15-30 aprilie, persoanele private de libertate de la penitenciarul Drobeta Turnu –Severin , vor desfăşura activităţi specifice Sfintelor Sărbători Pascale.

Pentru a veni în întâmpinarea acestui eveniment religios, de o semnificaţie şi importanţă deosebită în rândul creştinilor, se desfășoară o serie de activităţi care vor implica, sensibiliza şi responsabiliza persoanele private de libertate, prin valorificarea abilităţilor, aptitudinilor şi intereselor acestora.

 A avut loc așadar o vizită a persoanelor private de libertate la Azilul de Bătrâni Vânjuleț. De asemenea, deţinuţii au vizitat și Centrul de Plasament Drobeta Turnu- Severin, prilej în care aceştia au susținut un program artistic specific Sărbătorilor Pascale și, mai mult, au oferit cadouri atât bătrânilor, cât și copiilor instituționalizați în aceste unități.

Persoane private de libertate individualizate în regimul deschis, au vizitat Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova , intensificând activitățile moral – religioase tradiționale, care să le reamintească acestora de normalitatea vieții creștine și de atenția ce trebuie acordată sufletului și relației personale cu semenii și cu Dumnezeu.

Persoanele private de libertate nevizitate au primit un număr de 77 de pachete din partea colaboratorilor neguvernamentali, sprijinind procesul de reinserţie socială a persoanelor custodiate.