ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE, PRODUSE PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL, ÎN MEHEDINŢI

În noaptea de 10/11 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu polițiștii din Orșova, au acţionat atât pe raza localităților Eșelnița și Dubova, cât şi în municipiul Drobeta Turnu-Severin, pentru reducerea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan.

Opt șoferi au fost depistaţi băuți la volan.

Acțiunea polițiștilor a început pe raza localității Dubova, unde un bărbat de 29 de ani a fost depistat băut , având o  concentrație de 0,05 mg/l alcool în aerul expirat. La interval de circa 20 minute, un alt şofer , un bărbat de 44 de ani, care circula pe raza aceleiași localități a fost oprit pentru control, stabilindu-se că avea o concentraţie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La mai puțin de o oră, un alt bărbat de 42 de ani, a fost depistat având o concentrație alcoolică tot de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Activitatea s-a încheiat în jurul orei 03:23, când un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice. (0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Şi în alte zone ale judeţului au fost depistaţi şoferi sub influenţa alcoolului.