ACŢIUNEA TRUCK & BUS, PE DRUMURILE DIN MEHEDINȚI

Autobuzele, microbuzele, dar și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control, astăzi, de poliţiştii rutieri. Acțiuni de acest gen se vor desfășura simultan, la nivelul Uniunii Europene, până pe data de 28 iulie.

Actiunea Truck and Bus se desfășoară și la nivelul județului nostru. În această perioadă,  se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Polițiștii Biroului Rutier au acționat astăzi, timp de două ore, pentru verificarea respectării legalității transportului rutier de mărfuri și persoane.

Constituiți în filtre, aceștia au acționat pe Calea Craiovei, la ieșirea din municipiu, dar și pe centura ocolitoare a localității.Printre abaterile constatate de polițiști se numără: lipsa numărului de diagrame tahograf, lipsa asigurării obligatorie auto, defecțiuni tehnice precum lipsa ITP. A fost ridicat un certificat de înmatriculare, un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare și aplicate amenzi în valoare de 12.000 lei. De asemenea, mai multi pasageri au trebuit să își caute un alt mijloc de transport.

De la începutul anului 2019 și până în prezent, polițiștii mehedințeni au organizat 54 de acțiuni pentru verificarea respectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și marfă, ocazie cu care au aplicat 839 de sancțiuni contravenționale.