A STAT CEASUL PREFECTULUI

CEASUL CENTENAR, ianugurat cu mare fast în decembrie anul trecut, s-a blocat ieri după amiază! Până în această dimineață, nimeni nu a sesizat defecțiunea. În timp ce filmam, însă, prefectul Nicolae Drăghiea a fost alertat și a dispus repararea de urgență a mecanismului.

În general nu prea există vreun ceas pe lume care să nu se mai oprească uneori sau, pur și simplu, să mai rămână în urmă. În cazul mult mediatizatului ceas de la Prefectură, Ceasul Centenar, nimeni nu se aștepta la una ca asta. Lansat în luna decembrie, cu mare pompă și alai, reparat pe banii Ministerului Culturii, în baza unui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, ceasul de la Prefectură a clacat timp de mai bine de 18 ore. Mai exact, activitatea mărețului ceas a încetat în ziua de 22 ianuarie, la ora 15 și 29 de minute. În această dimineață, în jurul orei 9:00, mai mulți trecători au observat minunăția și s-au arătat surprinși. Dar cum presa are și darul de a repara lucrurile negative, la doar câteva minute de la momentul filmării ceasului înțepenit, acesta s-a reparat ca prin minune. Prefectul spune că a fost doar o banală defecțiune.

„A fost un incident din funcționare, ieri după amiază, ceasul este în garanție, au venit specialiștii, pentru că noi nu avem voie să umblăm la el, iar în acest moment a fost repus în funcțiune. Probabil s-a dereglat ceva în momentul în care am introdus și alte informații, respective codul galben pentru ieri și pentru astăzi. S-a blocat întreg sistemul”, a explicat prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

Așadar, putem spune că de vină a fost codul galben pentru blocarea mecanismului de la celebrul ceas. Ceasul a fost reabilitat pe baza unui proiect dedicat, culmea, centenarului, chiar dacă, nici până acum, nimeni nu a prea înțeles ce legătură are ceasul respectiv cu Centenarul Marii Uniri. Severinenii nu s-au oboist, totuși, să pună prea multe întrebări, ci, dimpotrivă, a concluzionat că e bine că avem din nou ceas la Prefectură.