115 evenimente sesizate în ultimele 72 de ore. Polițiștii au aplicat 619 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 227.000 lei.

În perioada 06 martie-8 martie, polițiștii rutieri au efectuat controale pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Astfel, vineri, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tîmna au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din comuna Bustuchin, județul Gorj în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Corcova, după ce a consumat băuturi alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Motru, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției orașului Orșova au depistat în trafic o femeie de 46 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin în timp ce conducea un autoturism, pe D.N.57, care figura în bazele de date radiat din circulație, de către autoritățile bulgare.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, polițiștii Secției Poliție Rurală Izvoru Bîrzii au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, după ce a consumat băuturi alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe
.