”VERDE” PENTRU REDESCHIDEREA ȘCOLILOR

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a transmis către Inspectoratul Școlar Județean evaluarea epidemiologică din fiecare localitate. Pe baza acesteia, școlile vor alege scenariul pentru începerea cursurilor. Conform acestei evaluări, în Mehedinți, doar două școli vor începe conform scenariului galben, restul pot opta pentru scenariul verde.

Conform situației epidemiologice, în Mehedinți, doar două unități școlare vor începe conform scenariului galben: cea din Baia de Aramă și cea din Grozești.

Mâine, conform procedurilor va avea loc o întâlnire între reprezentanții DSP Mehedinți și cei ai Inspectoratului Școlar Județean, pentru a viza aceste hotărâri, urmând ca pe data de 10 septembrie, Comitetul Județean pentru situații de Urgență Mehedinți să hotărască scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ în parte pentru anul școlar 2020-2021.


Amintim faptul că Scenariul Verde prevede întoarcerea elevilor la școală, Scenariul Galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul Coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate, să meargă la şcoală, vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie. De asemenea, scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Hotărârile pot suporta, însă, modificări în funcție de evoluția pandemiei, din fiecare localitate în parte.