Turismul electoral se dezvoltă prin cătunele Mehedințiului

Deși nu s-ar putea spune că județul Mehedinți este super-dezvoltat la capitolul turism, ziua de alegeri atrage „turiștii” ca un magnet. Aceștia nu par interesați totuși de orașe sau zone cu adevărat potențial turistic, ci mai degrabă de sate izolate și uitate de lume. În mai multe cătune, procentul de participare se îndreaptă spre 200 la sută.

Mai multe localități nesemnificative din județul Mehedinți bat recordul la prezență la vot în tirul doi al prezidențialelor. Deși nu vorbim de nicio atracție turistică mai semnificativă, sate amărâte din județ sunt călcate astăzi de turiști. De exemplu, în Colonia de la Porțile de Fier II, la o grădiniță din fosta colonie muncitorească, prezența era la ora 15:00 de 215 la sută.

În două sate ale comunei Izverna, Nadanova și Busești, prezenta la vot era de 110 la sută și, respectiv, 143 la sută.

Într-un sătuc amărât al comunei Dumbrava, numit Vlădica, alegătorii s-au înghesuit într-un procent de 124 la sută, iar în satul Valea Marcului, din aceeași comună, prezența era de 90 la sută.

Într-un alt sat uitat de lume, din comuna Bâcleș, satul Petra, procentul era de 106 la sută, iar în comuna Cireșu de 97 la sută.