SORINA A PLECAT ÎN SUA

Sorina, fetița de opt ani, din Mehedinți, al cărei caz a stârnit mii de controverse și nemulțumiri, a părăsit, seara trecută, țara, împreună cu părinții adoptivi, soții Săcărin. În România au rămas, acum, probleme încă nerezolvate.

Cazul Sorinei, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, județul Mehedinți,  a ajuns în atenția publică la finalul lunii iunie, după ce copila a fost luată din casa asistenților maternali, care au crescut-o. Procurorul, însoţit de un psiholog şi un asistent social de la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru o percheziţie domiciliară, pe motiv că fetiţa era adoptată, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o țină.

În jurul acestui caz s-au format zeci de opinii, și au fost organizate chiar mitinguri, prin care, s-a dorit ca micuța să rămână la asistentul maternal, care o crescuse, dar care însă își pierduse această calitate. Acum, însă, dupa ce dosarul a fost mutat de la o instanță la alta, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa adoptată de soţii Săcărin.Judecătoria Slatina este a cincea instanță care a fost chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

Sorina a ieşit din ţară, duminică, împreună cu părinţii adoptivi, pe la Aeroportul Otopeni, ea urmând să locuiască în SUA. În România, ancheta, însă, continuă, pentru a se afla toate dedesubturile cazului, ce a creat atâtea controverse în întreaga țară.