SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII !

În perioada 16-22 septembrie se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilităţi! Campania de informare de anul acesta are sloganul „Mergi cu noi” şi este  marcată de Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Începe Săptămâna Europeană a Mobilității! Tema campaniei din anul acesta este: Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini! Mobilitatea prin forme alternative de transport ecologic, duce în mod sigur la creșterea calității vieții în orașe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor, dar și la reduerea numărului de persoane obeze.

Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

Pentru a avea o viață mai sănătoasă, populația trebuie să conștientizeze cât este de important să meargă pe jos, cu un transport în comun sau să folosească cât mai des bicicleta.Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.