PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI, MAI BOGAT CA ANUL TRECUT

Declarațiile de avere și de interese ale aleșilor locali de la Consiliul Județean Mehedinți, au fost publicate pe site-ul instituției. Pentru unii dintre ei, funcția de ales local înseamnă prosperitate și averi din ce în ce mai mari. Așa se întâmplă și în cazul președinteluii PSD al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Gigi Georgescu. Comparând declarațiile de avere din 2017 și 2018, omul are ceva case și apartamente în plus.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, PESEDISTUL Aladin Gigi Georgescu, este un ales local tot mai bogat, cu fiecare an care trece. Funcția de baron local peste un județ tot mai sărac îi priește președintelui. Mehedințenii fug în toată Europa, pentru a scăpa de sărăcie, dar șeful de la județ are de toate.

În declarația de avere nr. 33/15 iunie 2017, la rubrica „Terenuri”, Aladin Gigi Georgescu declara un teren intravilan la Vînju mare, cu o suprafață de 608 mp, un teren agricol în comuna Pătulele, cu o suprafață de 50 de hectare și un teren forestier, în comuna Gruia, cu o suprafață de 5 hectare. În declarația de avere depusă anul acesta, nr. 17/14 iunie 2018, situația este schimbată radical: Pe lângă terenurile de anul trecut, președinte CJ Mehedinți și-a mai cumpărat un teren intravilan, la Turnu Severin, cu o suprafață de 497 de mp, și alte două terenuri în Chiajna – Ilfov.

La capitolul „Clădiri”, Aladin Gigi Georgescu avea, anul trecut, o casă în orașul Vînju Mare și o casă de vacanță pe Clisura Dunării, în comuna Eșelnița. Acum are în plus o casă de locuit în Severin, de 412 mp, și două apartamente în Chiajna – Ilfov.

La rubrica „Datorii”, situația este una destul de ciudată. Anul trecut, președintele era dator 10.000 de euro unei persoane fizice, 40.000 de lei unei alte persoane fizice și 120.000 de lei către ANAF. Anul acesta, datoria de 10.000 de euro figurează ca fiind achitată, iar cea către ANAF este mai mare, adică 140.000 de lei. Ceea ce trezește, însă, suspiciuni, este datoria de 40.000 de lei, către Ion Varlam, pe care nu a mai plătit-o din anul 2013, deși scadența ei declarată era anul 2015. Ion Varlam este controversatul moștenitor al unor boieri mehedințeni, în numele cărora a dobândit peste 2000 de hectare de păduri. Aladin Georgescu l-a reprezentat ca avocat în instanță. De asemenea, în ultima declarație de avere, președintele CJ Mehedinți figurează cu datorii la bănci de 476.000 de lei.

La capitolul venituri, președintele Aladin Georgescu declară 149.368 de lei adică un venit mediu lunar de 12.447 de lei.