POMPIERII MEHEDINȚENI AU EFECTUAT, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE, 17 VERIFICĂRI PENTRU PREVENIREA CORONAVIRUSULUI

Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat 17 verificări care au vizat: patru unități de învățământ, patru primării și nouă societăți comerciale. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate patru avertismente, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.


Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 13 misiuni, opt dintre acestea pentru decontaminarea a 12 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar cinci pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Pompierii mehedințeni vor continua acțiunile și în zilele următoare, scopul fiind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2, precum și responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

“Facem apel la cetățeni să respecte măsurile sanitare pentru a nu își pune în pericol viața sau persoanele din jur. În acest sens, recomandăm:
 Să păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile;
 Să poarte corect MASCA prin acoperirea nasului și a gurii;
 Să mențină IGIENA MÂINILOR;
 Să evite CONTACTUL cu suprafețele comune;
 Să se DEZINFECTEZE după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat.”,
se arată într-un comunicat al ISU Mehedinți.