PETRE DAEA ȘI CORMORANII

Simpaticul ministru al Agriculturii, originar din Mehedinți, Petre Daea, a reușit să îi distreze și pe comisarii europeni, dar în special pe românii care au vrut să îl vadă cum se descurcă în parlamentul European. Iar Daea s-a descurcat de minune: le-a explicat celor din Comisia pentru pescuit cum fac baie cormoranii în piscină.

Nu am mai luat de multă vreme contact cu stilul unic de comunicare al ministrului Agriculturii, Petre Daea. În caz că mehedințenilor le era dor de ministrul care a reinventat oaia, ar trebui să afle că, la Bruxelles, pe Daea îl preocupă, mai nou, cormoranii. Și nu orice fel de cormorani, ci aceia care fac baie în piscină. S-a întâmplat miercuri, 23 ianuarie, când, în cadrul discuțiilor din Comisia pentru pescuit a Parlamentului European, a avut o declarație cel puțin ciudată.

Ministrul Agriculturii s-a aflat în Parlamentul European, unde a fost chemat în Comisia pentru pescuit pentru a prezenta prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul președinției Consiliul Uniunii Europene.