PATRU CONSILIERI DIN ORȘOVA DEVIN ISTORIE

Consiliul Local al municipiului Orșova este mai sărac cu patru consilieri. Laurențiu Drăghicescu, Felix Baratky, Viorica Sănătescu și Mircea Brâncoveanu și-au pierdut mandatele după ce prefectul a emis ordine de încetare, ca urmare a pierderii calității de membri ai formațiunilor politice pe listele cărora au fost aleși. Trei consilieri sunt de la Partidul Național Democrat și unul este de la partidul Național Liberal. Forul legislativ local va funcționa, pentru o perioadă cu 13 din cei 17 aleși.

 

Toți cei trei consilieri locali pe care Partidul Național Democrat i-a obținut la alegerile locale, în Orșova și-au pierdut funcțiile de aleși locali. Laurențiu Drăghicesu, Viorica Sănătescu și Felix Baratky au fost excluși din partid și au pierdut sprijinul politic al acestuia. După parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de lege, prefectul a emis ordinele de încetare a mandatelor. O situația asemănătoare s-a întâmplat și cu consilierul PNL Mircea Brîncoveanu. Acesta din urmă a fost pedepsit cu excluderea din partid, de filiala locală, pentru că a votat bugetul local și a deblocat banii alocați Spitalului Municipal. În prima ședință ordinară de Consiliu Local, consilierii vor trebui să valideze mandatele următorilor membri supleanți.

Celor trei consilieri de la PND li s-au reproșat, printre altele, că au folosit un limbajmai urât ca la ușa cortucui, într-o discuție cu fostul lider al PND Mehedinți, Adrian Cican, dar și faptul că, în raport cu funcțiile deținute, au obstrucționat totul în consiliul local, pentru interese personale și de grup. În ceea ce-l privește pe consilierul liberal Mircea Brîncoveanu, acestuia partidul i-a reproșat că a dorit să instaureze normalitatea și a votat bugetul pe anul în curs.

Liberalul consideră abuzivă excluderea din partid și nestaturară și se va adresa instanței de judecată.

În locul celor trei consilieri excluși din partid, vor veni următorii pe lista de supleanți, aceștia fiind Ion Enășescu, Adrian Marin Bogasieru și Filip Erimescu. Adrian Cican a fost președinte al PND Mehedinți și consilier municipal, dar a renunțat la funcție pentru a deveni managerul Spitalului Municipal Orșova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.