PĂDUREA CRIHALA, DUPĂ FURTUNĂ

Furtuna violentă ce s-a abătut duminică seara peste municipiul Drobeta Turnu-Severin, a devastat Pădurea Crihala. În urma vijeliei, zeci de copaci, unii seculari, au fost smulși din rădăcină, iar alții au fost rupți. Municipalitatea intervine, în aceste zile, pentru a reda furumusețea locului devenit simbol al orașului.

Zeci de arbori, chiar foarte vechi și impozanți, au fost smulși pur și simplu din rădăcini. Alți zeci de copaci au fost rupți sau lăsați fără coroană. Sunt urmările celei mai violente furtuni abătute în ultimul deceniu peste Severin. Atmosfera sinistră ce s-a instalat duminică seară, timp de 20 de minute, peste orașul nostru nu a dărâmat doar acoperișuri și panouri publicitare ci a devastat și unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale, considerat un simbul al Drobetei, Pădurea Crihala. Acum, municipalitatea trebuie să  înlăture efectele dezastrului și să curețe pădurea de arborii și crengile doborâte. Misiunea nu este tocmai ușoară, iar primarul Marius Screciu a venit, astăzi, la fața locului pentru a evalua situația.

Și unitățile de învățământ din municipiu au suferit pagube, în urma furtunii. Două școli au rămas, parțial, fără acoperiș și este nevoie de bani pentru reparații, până la începutul noului an școlar.

Cel puțin 20 de autoturisme au fost distruse în timpul furtunii, iar acoperișurile de la mai multe blocuri și case au fost smulse de vântul care a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră. În întreg orașul încă se mai lucrează la refacerea unor zone distruse.