O PROBLEMĂ ÎN MINUS

Consilierii municipali și-au dat votul pentru înființarea societății Termoficare Gaz Drobeta SRL Societatea, care va funcționa în subordinea consiliului local, va prelua, în prima fază, operarea celor două cazane, prin care se furnizează agent termic. Pe parcurs, angajații societății se vor specializa în ceea ce privește și distribuția de gaze.

Punct şi de la capăt. Furnizarea agentului termic şi distribuţia de gaze ar putea fi, în scurt timp,  realizate exclusiv de autoritaţile locale.  Sătui până peste cap de probleme şi de situaţia în care să stea la mâna diverselor firme, consilierii muncipali din Drobeta Turnu-Severin şi-au dat acordul pentru   înfiinţarea Termoficare Gaz Drobeta SRL.

Societatea se va ocupa, pentru  început, de operarea celor doua cazane prin care se asigură furnizarea agentului termic către populaţie. Acum, operarea este asigurată de firma Elsaco din Botoşani.

În prezent, la operera acestor doua cazane lucrează muncitori ai fostului RAAN. Lucrătorii scoietaţii vor particpa la cursuri, acolo unde se vor specializa şi în ceea ce priveşte extinderea reţelei de gaz.

Este aşadar un prim pas prin care municipalitatea încearcă să îşi asigure o oarecare independenţă faţă de Mehedinţi Gaz, firma cu care administraţia locala s-a aflat în ultima perioadă, în război deschis.

Pentru societatea nou înfiinţată, Termoficare Gaz Drobeta SRL, urmează să fie stabilit regulamentul de funcţionare, dar şi sursa de finanţare. Pentru  moment, au fost desemnaţi administratorul şi directorul: Gabriel Balaci şi Adrian Iovănel.

Pentru început, societatea, ce va funcţiona în subordinea consiliului local, va avea 41 de angajaţi, urmând ca, pe parcurs, în funcţie de necesitaţi, numărul să crească.