O CARTE DIN 1981 A PREZIS CORONAVIRUSUL. „E arma biologică perfectă pentru timpuri de război. O să reapară”

SURSĂ YOUTUBE

Apariția coronavirusului a fost prezisă de autorul Dean Koontz, în cartea numită „The Eyes of Darkness”.

O pagina din romanul ”The Eyes of Darkness” al scriitorului Dean Koontz a devenit virală pe rețelele de socializare și conține sintagma “Wuhan-400”. Romanul de ficțiune „The Eyes of Darkness”, apărut în 1981, prezintă povestea unui laborator militar chinez ce a creat un virus periculos, menit să fie folosit ca armă biologică în timpurile de război. În mod ironic (sau nu), acest laborator din carte este localizat în provincial Wuhan din China, locul unde recent a izbucnit epidemia de coronavirus, potrivit a1.ro.

În roman, virusul poartă denumirea de Wuhan-400 și este descris ca fiind „arma perfectă”, fiindcă afectează doar oamenii. Autorul Dean Kootz merge mai departe și spune în paginile operei sale că virusul nu supraviețuiește mai mult de un minut în afara corpului uman și că nu este necesară folosirea unui proces costisitor de decontaminare, odată ce acesta a început să se extindă.

Mai mult decât atât, din text mai reiese faptul că medicamentele actuale sau antibioticele nu au efect, singurul leac fiind, de fapt, o combinație de curenți electrici și căldură puternică.

„În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume, atacând plămânii și căile respiratorii și rezistând la toate medicamentele cunoscute. Ceea ce o să fie mai surprinzătoare decât boala este chiar dispariția acesteia, la fel de brusc precum a apărut. Va mai ataca apoi peste zece ani, după care va dispărea complet”, mai scrie în paginile cărții.

SURSĂ A1.RO

Va mai ataca apoi peste zece ani, după care va dispărea complet”, mai scrie în paginile cărții.