NEPLATA IMPOZITELOR, PEDEPSITĂ CU ÎNCHISOAREA!

Inițiativă dură a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici! Acesta a depus, în Parlament, o propunere legislativă care prevede că, românii, care nu își plătesc impozitele și contribuțiile la bugetul de stat, să fie pedepsiți cu ani buni de închisoare, de la 1 la 6 ani.

Proiectul iniţiat de acesta a fost depus deja în parlament.


“Este necesară o dezbatere mai largă în zona economică şi am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu susţinere pentru această variantă (…) Sensul proiectului este protejarea atât a angajatului, angajatorului şi a bugetului de stat.(…) Şi în România mediul economic are nevoie de o schimbare de abordare. Pentru un anumit plafon, dacă sumele sunt plătite, să nu se meargă mai departe pe abordarea penală. Proiectul rămâne în Parlament şi colegii parlamentari vor decide când va fi inclus pe agenda Comisiei”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi, în Senat.

Actul normativ prevede modificarea Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, concluzionând că”reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor sau contribuţiilor prevăzute este o infracțiune care se pedepsește cu ani de închisoare.