OPERAŢIILE ESTETICE NU SUNT DECONTATE DE CASA DE ASIGURĂRI

Mofturile personale nu sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Un asigurat beneficiază de finanțare pentru toate serviciile medicale, necesare. Există servicii care nu sunt decontate din Fond, contravaloarea acestora fiind suportată de asigurat, sau de unitățile medicale care le solicită. Un bun exemplu în acest sens sunt operațiile estetice.

În ultimii ani, operaţiile estetice au devenit must have-ul reprezentantelor sexului frumos. Astfel, tot mai multe femei, fie tinere, sau trecute de prima tinereţe apelează la astfel de intervenţii pentru a îndepărta imperfecţiunile. Totuşi, Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează astfel de servicii. Un asigurat are, însă, decontate toate serviciile care sunt necesare sănătăţii.

Alte servicii care nu sunt decontate din Fond sunt:

  • unele servicii de asistență stomatologică, altele decât cele prevăzute în norme;
  • serviciile hoteliere cu grad înalt de confort;
  • fertilizarea in vitro;
  • unele servicii și proceduri de reabilitare, altele decât cele prevăzute în norme;
  • serviciile de planificare familială acordate de medicul de familie în cabinetele de planning familial din structura spitalului;

De asemenea, nu se decontează nici contravaloarea unor materiale necesare corectării văzului și auzului.

Astfel, asiguraţii trebuie să fie cu băgare de seamă, întrucât mofturile nu sunt decontate, sumele necesare fiind suportate din propriul buzunar.