MODERNIZAREA SPITALULUI, ÎN LINIE DREAPTĂ

Ultimul și cel mai așteptat contract de finanțare pentru infrastructura de sănătate din județul Mehedinți, a fost semnat zilele trecute la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre contractul care vizează modernizarea, recompartimentarea spațiilor interioare și eficientizarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin, cu o valoare de 77 milioane lei.

Sursa de finanțare pentru implementare este asigurată din fonduri europene, pe Programul Operațional Regional, cu o cofinanțare consistentă din partea Consiliului Județean Mehedinți. În perioada următoare se vor face demersurile pentru scoaterea la licitație a lucrării. Este cel de-al șaselea contract de finanțare semnat pentru Spitalul Județean.


De asemenea, vor mai fi realizate și alte lucrări deosebit de necesare clădirii spitalului: montarea de covoare PVC antibacterian în saloane băi și holuri, înlocuirea tâmplăriei exterioare, reabilitarea termică, modernizarea tuturor grupurilor sanitare existente. În altă ordine de idei, se vor schimba, în totalitate, rețelele electrice, termice și sanitare, vor fi montate 352 de panouri fotovoltaice și se va monta o centrală termică proprie pe gaz.


Prin acest proiect se va realiza cea mai importantă lucrare de reabilitare și modernizare a clădirii principale a Spitalului Județean din ultimii 30 de ani, lucrare absolut necesară atât pentru actul medical din punctul de vedere al medicilor și pacienților, cât și pentru siguranța și sănătatea tuturor mehedințenilor.