Ministrul Educaţiei a găsit soluţii pentru a evita supraaglomerarea şcolilor bune.

Ecaterina Andronescu a găsit soluţia pentru a evita supraaglomerarea şcolilor bune. Cu alte cuvinte , părinţii nu îşi vor mai încrie copilul la şcoala preferată. Ideea Ministrului Educaţiei vine în contextul în care majoritatea şcolilor care sunt foarte bine cotate sunt şi foarte aglomerate. În consecinţă , elevii şcolilor respective sunt nevoiţi să înveţe în două  schimburi, lucru care duce la scăderea performanţelor.

Astfel, soluţia Ecaterinei Andronescu este limitarea numărului de elevi din şcolile cu rezultate bune. În acest fel , ministrul speră că vor fi umplute şi clasele din alte şcoli,unde sunt doar 15 elevi într-o clasă.” E foarte greu într-o clasă pregătitoare să ai 30-32-34 de copii. Va trebui să punem cumva o stavilă mai clară prin lege, să nu mai fie depăşot numărul  de elevi în clasă , ca să nu stricăm performanţa şcolilor foarte bune”, a declarat ministrul Educaţiei.

                      Andronescu nu mai vrea ca numărul de elevi dint-o clasă să fie depăşit , pentru că din cauza acestor excepţii unele şcoli au clase cu 37 de elevi , în timp ce altele au doar 15 elevi într-o clasă. “Sunt şcoli despre care părinţii cred că oferă o educaţie mai bună copiilor şi pentru asta îşi fac chiar şi vize de flotant, sau , mai mult, sunt dispuşi să se mute cu domiciliul” , a explicat ministrul Educaţiei.