MIEII, MAI SCUMPI ANUL ACESTA

Paștele din acest an va aduce, pentru mehedințeni, miei buni, dar la prețuri piperate. Ciobanii din județ spun că vor cere, pe un kilogram de carne de miel, 20, chiar 25 de lei. Pentru cei care vor o delicatesă aparte, și în Mehedinţi au apărut crescători de oi de camerun,  o specie nou intrată pe piaţa românească, cu carne gustoasă şi fără colesterol.

Carnea de miel, preparată dupa bunul plac: este o delicatesă nelipsită de la sărbătorile pascale, an de an. În 2019, ca să fie în ton cu tradiţia şi să pună carne de miel pe masa de Paşte, cumpătorii din Mehedinţi vor trebui să scoată din buzunar cel puţin 20 de lei per kilogram, pentru că acesta este preţul cel mai mic până la care par dispuşi să lase crescătorii. Sunt ciobani care vor şi mai mult, chiar 25 de lei.

Crescătorii spun că a fost un an dificil şi că au cheltuit mulţi bani cu hrana animalelor, aşa că speră  să îşi scoată investiţia.

Pentru  masa de Paşte de anul acesta, mehedinţenii pot pune şi alte delicatese: carnea de miel de camerun. Este o rasă intrată nou pe piaţa românească, diferită de oaia de la noi. În Mehedinţi, la Bucura, un crescător oferă pe piaţă miel de Camerun, la preţuri nu cu mult diferite de cele ale celorlalte specii.

De sărbătorile pascale carnea de miel este la mare căutare şi are cel mai ridicat preţ. Însă, după această dată, chiar cu câteva zile înainte de Paşte, preţul scade la jumătate.