MEHEDINȚENI CERCETAȚI PENTRU FURT DE ENERGIE ELECTRICĂ

Distribuție Oltenia a organizat 3.749 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici în intervalul aprilie – iunie 2019.

Peste 3.749 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada aprilie–iunie 2019.

”Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuție Oltenia.

Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. În situaţia în care o persoană execută sau foloseşte instalaţii clandestine pentru a se racorda în mod direct la reţea sau pentru a ocoli contorul, aceasta trebuie prezentată organelor de urmărire penală competente care vor lua măsurile care se impun.

Distribuție Oltenia a verificat, în 7 județe, 3749 locuri de consum și au fost identificate 499 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, astfel:  Argeș – 101 cazuri, Dolj – 157 cazuri, Gorj –10 cazuri, Mehedinți– 31 cazuri, Olt–104 cazuri, Teleorman – 62 cazuri și Vâlcea– 34 cazuri.