”Let’s do it, Romania”, ACTIVITĂȚI DE ECOLOGIZARE

Mobilizare incredibilă, la nivelul municipiului Drobeta Turnu-Severin, dar și al întregului județ, cu ocazia Zilei de Curățenie Națională 2019!

Elevi, voluntari, reprezentanți ai autorităților locale, dar și cadre M.A.I.  au dat o mână de ajutor și au făcut curat, adunându-se, astfel, la nivelul județului Mehedinți, aproape trei mii de saci de deșeuri. Cei mai dezamăgiți de faptul că deșeurile sunt aruncate în natură, și nu la locuri special amenajate, au fost, însă, cei mici.  Aceștia i-au sfătuit pe severineni, și nu numai, să  aibă grijă de mediul înconjurător.

În acest an, în municipiul nostru, organizatorii nu au mai descoperit multe locuri invadate de deșeuri, astfel că, acțiunile de ecologizare s-au desfășurat doar în două locuri: Pădurea Crihala și Valea lui Dinu (fostul debarcader).

În Mehedinți, la acțiunile de ecologizare au participat peste 2 mii de persoane care au strâns  un număr impresionant de saci de deșeuri. Și cadrele M.A.I  s-au mobilizat și au contribuit la acțiunea ce are ca scop conștientizarea tuturor cetățenilor cu privire la faptul că aruncarea deșeurilor în locuri neamenajate nu face decât să ducă la deteriorarea mediului înconjurător.

Astfel, 66 de pompieri ai ISU Mehedinți au fost prezenți la acțiunea națională de curățenie. Activități de ecologizare, din cadrul evenimentului national ” Let’s do it, Romania”, au fost organizate și în alte localități mehedințene precum Orșova, Baia de Aramă, Ciovârnășani, Strehaia, Bala, Stârmina, Balota și Corlățel.