LEMN DE VÂNZARE, LA PREȚURI ACCESIBILE

Vremea capricioasă din ultima perioadă a făcut ca în locuințele mehedințenilor să fie din ce în ce mai frig. Cum, încă, există cetățeni care își încălzesc casele cu lemne, Ocoalele Silvice vin în sprijinul acestora. Ocolul Silvic Șimian pune la dispoziția mehedințenilor cantitatea de 3000 de metri cubi de lemn, dintre care două mii de metri cubi sunt destinați doar pentru foc.

Ocolul Silvic Șimian a vândut, până în prezent, cantitatea de 700 de metri cubi de lemn de foc pentru încălzirea locuințelor. Ocolul Silvic a achiziționat un dispozitiv care despică și paletizează lemnul, putând astfel să fie transportat mai ușor consumatorilor.

De asemenea, consumatorii, care au mijloace de transport, pot să ridice lemnul paletizat direct de la depozitul Ocolului Silvic Șimian. În acest moment, depozitul deține circa 800-900 de metri cubi de material lemnos destinat nevoilor populației și 600-700de metri cubi pentru folosința industrială.

Prețurile, la care poate fi achiziționat materialul lemnos, diferă în funcție de specie și de sortiment, sumele fiind cuprinse între 320 si 450 de lei per metru cub. De altfel, prețul la materialul lemnos despicat și paletizat este de 416,5 lei per metru cub.

Iar, ca o veste bună, în acest an, Ocolul Silvic Șimian deține și material lemnos USCAT pentru Centrală, dar și 200 de metri cubi de cherestea din diferite specii.