INUNDAŢII ÎN MEHEDINŢI

O ploaie torenţială a creat probleme în mai multe localități din Mehedinți, seara trecută.

Gospodăriile unor localnici au fost inundate, iar intervenția detașamentului de urgență ISU Mehedinți a fost una promtă. Pompierii au evacuat apa care amenința să intre în casele localnicilor.

Opt gospodării din Scăpău au fost amenințate seara trecută de furia fenomenelor naturii. A fost nevoie de intervenția pompierilor, pentru a opri șuvoaiele de apă să inunde casele localnicilor.Potopul care s-a abătut seara trecută peste județul Mehedinți a făcut prăpăd.

După o rupere de nori de câteva zeci de minute, mai multe drumuri și  gospodării, care se aflau într-o zonă inundabilă au fost acoperite de apă. La Ostrovul Corbului apa învolburată amenință curțile oamenilor. Din cauza cantităților mari de apă și dealul Stârmina s-a transformat într-un râu. Apa, care curgea șiroaie, a împiedicat traficul în acea zonă. Doar unii șoferi au îndrăznit să se aventureze cu mașinile în apele învolburate.

Judeţul Mehedinţi a fost sub avertizare de cod galben până în această dimineață la ora 10.00, iar ploile abundente au dat bătăi de cap locuitorilor, dar și autorităților.