Intrarea Maicii Domnului în Biserică, dezlegare la pește

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prăznuită de către Biserica Ortodoxă, în fiecare an, pe 21 noiembrie. Această sărbătoare este cunoscută de foarte mulți credincioși și sub numele de Vivodenia sau Ovedenia.

Biserica a rânduit ca pe 21 noiembrie 2019, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, să fie dezlegare la pește. În Biserica ortodoxă, există zile de post în care s-a rânduit de către Sfinţii Părinţi să se facă dezlegare la peşte. Acest lucru înseamnă consumarea mâncărurilor de post, plus untdelemn şi peşte, însă oprirea de la hrana cu carne, brânză, lapte şi ouă.

Prăznuită pe 21 noiembrie, este o sărbătoare a Luminii, aducătoare de noroc și bucurie. Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este sărbătorită an de an, în data de 21 noiembrie, când se împlinesc multe tradiții care atrag norocul, sporul și sănătatea credincioșilor. Există și restricții în această zi importantă din calendarul creștin ortodox, care vorbește despre momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim.