HIDROCENTRALA PF I, ÎN PERICOL

Dezastrul provocat în vara anului trecut, când transformatorul unui hidroagregat de la Porțile de Fier I a luat foc, se poate repeta oricând, avertizează sindicatele, care au declanșat greva japoneză la HIDROSERV Porțile de Fier.

Există riscul ca, la orice oră, incendiul din vara anului trecut de la Hidrocentrala Porțile de Fier I, să se repete! Transformatorul Hidroagregatului nr. 4 a luat foc, situația fiind una fără precedent.

Un lider sindical, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul energetic, spune că la acea vreme transformatorul a fost la un pas de o explozie, care ar fi putut avea un efect în lanț și la celelalte hidroagregate.

Transformatorul ce deservește hidroagregatul numărul 4 al Hidrocentralei de Porțile de Fier I a fost cuprins de flăcări în după-amiaza zilei de 12 iulie 2018. Patru mașini de pompieri și tot atâtea echipaje s-au luptat aproape două ore cu flăcările, iar în jurul orei 18 incendiul a fost localizat și stins. Au lipsit doar câteva clipe până la o explozie devastatoare.