DOISPREZECE COPII DIN LOTUL DE CANOTAJ ORŞOVA AU AJUNS LA URGENȚĂ

Sportivii de la secția de canotaj a Clubului Sportiv Școlar Orșova au ajuns, duminică dimineaţa, la spital, în stare gravă, după o intoxicație alimentară. Doisprezece tineri care au avut balul bobocilor, au mâncat aperitiv şi grătar din piept de pui. Unora dintre ei li s-a făcut rău din cauza salamului servit la aperitiv. Sportivii au fost duși iniţial la Spitalul Orşova, apoi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin.

Nu mai puțin de 60 de sportivi sunt cazaţi la Centrul Olimpic al lotului Naţional de Canotaj de la Orşova, în baza din sudul oraşului. Sâmbătă seară, sportivii au avut balul bobocilor, unde spun că au consumat salam la primul fel de mâncare. În scurt timp, doisprezece dintre ei au acuzat dureri puternice de stomac, greţuri şi vărsături, iar starea unora s-a agravat foarte rapid.

„Au mâncat aperitiv şi grătar, se pare, că de la aperitiv, unul dintre salamuri ar fi fost în neregulă, produsele au fost aduse ieri şi am văzut şi eu cu ochii mei când le-au desigilat”, a declarat antrenorul CSS Orşova, Cristian Maliş.

Primii care le-au venit în ajutor celor doisprezece adolescenţi au fost medicii de la secţia de urgenţe a Spitalului Municipal Orşova; aici, copiii au avut parte de primele îngrijiri medicale.


„S-au prezentat în urgenţă doisprezece copii, cu greaţă, vărsături, cu o stare generală alterată; au fost echilibraţi hidroelecrolitic, li s-au administrat antiseptice şi au fost trimişi la UPU Dr. Tr. Severin pentru investigaţii”,a declarat dr. TRAIAN MARTINAȘ, medic Urgență, Spitalul Municipal Orșova.

Toţi cei doisprezece tineri au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Drobeta-Turnu-Severin. Ei au fost internaţi la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, iar acum se află sub atentă supraveghere medicală şi sub tratament.