DOAR UNII ANGAJAȚI DIN CJ MEHEDINȚI AU BANI DE VACANȚĂ

Potrivit legii, toți bugetarii din România trebuiau să primească celebrele vouchere de vacanță. Doar că avem și bugetari nefericiți, din acest punct de vedere. Sunt cei care lucrează la Consiliul Județean Mehedinți și la structurile subordonate acestuia. Aici, voucherele sunt doar o iluzie. Avem însă și bugetari fericiți la CJ Mehedinți, care merg în vacanță la cursuri de perfecționare.

Este deja de notorietate faptul că nu mai puțin de 118 angajați ai Consiliului Județean și consilieri județeni vor petrece o vacanță de vis pe litoralul Mării Negre, un concediu mascat sub denumirea de cursuri de perfecționare. Cursurile cu bălăceală în mare și bronz auriu se fac în stațiunile Mamaia, Costinești, Neptun și Venus. Pentru cei 118 fericiți, Consiliul Județean plătește 450.000 de lei, la care se mai adaugă circa 100.000 de lei alte cheltuieli ocazionate de deplasare și alte servicii. În mare, aproape 700.000 de lei se vor sparge pe litoral pentru ca angajații CJ Mehedinți și consilierii județeni să se curseze pe litoral. Având în vedere că pentru un bugetar se dau vouchere în valoare de 1.450 de lei, cu banii de cursuri se puteau da astfel de bonuri la circa 483 de angajați. Să ne gândim doar la faptul că în subordinea CJ Mehedinți se află angajații de la Spitalul Județean, Biblioteca Județeană, Centrul Cultural, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului și Evidența Populației. Ei vor visa degeaba la vouchere de vacanță pentru că nu sunt bani la buget. Decât pentru cursuri de bălăceală și bronzat sunt bani! Vicepreședintele CJ Mehedinți, Renata Nanciu, recunoaște că nu sunt bani de vouchere.

În acest an Consiliul Județean nu a alocat în bugetul aprobat la începutul anului, nicio sumă pentru voucherele de vacanță. De altfel, legea prevede această posibilitate, desigur un drept al salariaților, dar în limitele în care ordonatorul principal de credite dispune de fonduri pentru voucherele de vacanță”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Renata Nanciu.

Așadar, voucherele sunt un drept al angajaților bugetari, dar numai dacă aceștia au norocul să lucreze oriunde altundeva decât în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, pentru că aici nu sunt bani de astfel de mofturi.