DEFICIT DE PESTE 100 DE POLIȚIȘTI LA MEHEDINȚI

Din păcate Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți are un deficit serios de cadre. O spune chiar șeful polițiștilor mehedințeni, comisarul șef Remus Lucian Luca. Lipsa de cadre se resimte, în special, în mediul rural unde, de altfel, și provocările sunt mai mari pentru asigurarea ordinii publice și combaterea infracționalității.

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți se confruntă, în acest moment, cu un deficit serios de forță de muncă, dacă putem spune așa. Șeful Poliției din Mehedinți recunoaște că, spre diferență de mediul urban, în mediul rural există diferite probleme și destul de multe lipsuri, plecând de la condițiile de muncă de acolo, de dotări, și până la deficitul de personal.

„Avem un deficit foarte mare în zona rurală. Serviciul este destul de atractiv în zona respectivă, dar haideți să vorbim despre condițiile de acolo! Nu sunt tocmai condiții decente. În perioada de aproape 11 luni de când sunt la comanda Inspectoratului, am încercat să modernizez un pic, să aduc la standarde cât de cât de decență pentru colegii mei din zonă, condițiile de trai acolo”, a spus comisarul-șef REMUS LUCIAN LUCA, inspector-șef IPJ Mehedinți.

Este adevărat că în ultimul an s-au mai modernizat câteva posturi de poliție rurală, dar rămâne loc și de mai bine. În general, polițiștii tineri care vin la IPJ Mehedinți fac un stagiu în zona rurală, unde se perfecționează. Cu toate acestea, inspectorul-șef Remus Luca spune că deficitul de cadre este de 130 și asta cu precădere în mediul rural.

„Este greu, cu siguranță, să asiguri, așa cum ar trebui, minimul necesar și pentru oameni, și pentru comunitate pentră că, gândiți-vă, am un deficit, la nivelul de astăzi, de 130 de polițiști, cel mai mare deficit fiind în zona rurală”, mai spune comisarul-șef REMUS LUCIAN LUCA

Șeful polițiștilor din Mehedinți a vorbit și despre viziunea sa asupra unei reorganizări a activității polițiștilor din mediul rural. În acest sens, el spune că ar fi necesar de un efectiv de minim 5 polițiști la secțiile de poliție din mediul rural.

Un amplu interviu cu mai multe amănunte despre toate acestea, dar și cu alte aspect interesante din viața și munca polițitilor puteți urmări imediat după Știrile Tele 2, când vă oferim întregul dialog cu inspectorul-șef al IPJ Mehedinți, Remus Lucian Luca.