CENTENARUL, SĂRBĂTORIT LA ALDE

Organizația Județeană ALDE Mehedinți s-a gândit că nu ar fi rău să lase la o parte politica și mai ales lupta politică și să organizeze un eveniment dedicat Centenarului. Întâlnirea s-a bucurat de o prezență numeroasă, dar mai ales de aportul unor istorici de marcă, precum Tudor Rățoi. 

Există momente în care și politicienii trebuie să lase la o parte discursul politic, încrâncenarea specifică scenei politice românești și acțiunea de tip politicianist. În aceste momente, politicienii pot vorbi despre România, despre istoria ei zbuciumată, dar mai ales despre Centenarul Marii Uniri. Un astfel de moment nu a fost ratat nici de Organizația Județeană ALDE Mehedinți, unde, în prezența unui public numeros s-a vorbit despre istorie, despre Centenar și mai ales despre demnitatea și mândria de a fi român. Politicienii locali ai ALDE au stat deoparte, iar istoricii au avut cuvântul. O seară omagială, onorată de prezența profesorului doctor Tudor Rățoi a marcat apropierea Zilei Naționale, la sediul ALDE Mehedinți. De fapt, a fost o remarcabilă lecție de istorie!

Ideea sărbătoririi Centenarului și a unei lecții de istorie națională, oferite de partidele politice, dar fără patima lutelor politicianiste, nu poate fi decât un pas înainte. De asemenea, vorbil și de o recunoaștere a faptului că totuși Marea Unire de la 1918 a fost înfăptuită și cu aportul politicului.