BOIER VARLAM ȘI BOIER ALADIN

O afacere fabuloasă, prin care peste 2.500 de hectare de teren, cu suprafețe întinse de pădure, au ajuns în posesia unui anume Ion Varlam, duce până la vârful conducerii Consiliului Județean Mehedinți. Consilierul local al comunei Pătulele, Cosmin Balint, a dezvăluit ițele întregii afaceri într-o emisiune difuzată de postul nostru de televiziune. Dar, dincolo de asta, mărturie stau declarațiile de avere ale președintelui CJ Mehedinți.

O afacere prin care un anume Ion Varlam din București a reușit să intre în posesia a peste 2.500 de hectare de teren, pe raza comunei Pătulele era devoalată în cadrul unei emisiuni „Observ Tot” din data de 15 martie 2018. Afacerea este cu atât mai dubioasă cu cât la ea ar fi pus umărul și președintele Consiliului Județean Mehedinți. În calitate de avocat la acea vreme, Georgescu l-a reprezentat în instanță pe Ion Varlam și l-a ajutat să pună mâna pe terenuri. După ce retrocedarea plină de suspiciuni s-a realizat, avocatul Aladin Georgescu ar fi dobândit mai multe hectare de teren, iar anchetele demarate de mai multe parchete, precum și de către DNA se împiedică și par să nu se mai termine. Pe raza comunei Gruia, de asemenea, același președinte ar fi primit ca donație vreo cinci hectare de pădure, care apare și în declarația de avere. În declarația de avere a președintelui Aladin Georgescu mai apar 50 de hectare de teren agricol, dar și o datorie Varlam Ion, în valoare de 40.000 de lei. Interesant este și faptul că, analizând evoluția declarațiilor de avere, între 2013 și 2017, Ion Varlam nu lipsește din acestea. El i-a plătit avocatului Georgescu un onorariu de peste 5 miliarde de lei vechi.

„Capitolul V – Datorii, pe rândul al patrulea din tabelul creditorilor, figurează un împrumut luat de Aladin Georgescu de la Ion Varlam”, potrivit declarației de avere nr. 28/14 iunie 2013.

 „Capitolul VII – Venituri, la punctul 2.1 din tabel, Georgescu Aladin Gigi declară că a primit un onorariu avocațial restant de la Varlam Ion, în valoare de 30.000 de euro, adică 134.379 de lei. La capitolul I, terenuri deținute, Aladin Georgescu declară, pe rândurile 3 și 4 din tabel, 50 de hectare de teren agricol cumpărat și 5 hectare de teren primit ca donație”, potrivit declarației de avere nr. 25/15 iunie 2015.

 „Capitolul VII – Venituri, la punctul 2.1 din tabel, Georgescu Aladin Gigi declară că a primit un onorariu avocațial restant de la Varlam Ion, în valoare de 560.624 de lei. La capitolul V, datorii, Aladin Georgescu menține împrumutul luat de la Varlam Ion în valoare de 40.000 de lei”, potrivit declarației de avere nr. 58/22 iulie 2016.

Datoria către Varlam se menține aceeași și în ultima declarație de avere postată pe site-ul Consiliului Județean Mehedinți în iunie 2017. Cu alte cuvinte, avocatul Aladin Gigi Georgescu a obținut de la boierul Ion Varlam aproape 700.000 de lei, adică șapte miliarde de lei vechi. Circuitul alambicat pe la DNA al dosarului este încă misterios, dar poate că actualul președinte al CJ Mehedinți ar dormi mult mai liniștit dacă noul cod de procedură penală ar fi adoptat prin ordonanță de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.