AVERTIZARE DE CANICULĂ, ÎN MEHEDINȚI

O nouă avertizare pentru județul Mehedinți. De această dată, este vorba, însă, despre o avertizare de caniculă. Atenționarea este valabilă de astăzi, de la ora 11:00, până duminică, 16 iunie, ora 23:00.

După ploaie, vine canicula! După o  lungă  perioadă, în care județul nostru s-a aflat sub cod de ploi torențiale cu vijelii, grindină și descărcari electrice, acum, meteorologii au emis, pentru toată țara, inclusiv pentru Mehedinți, o avertizare de caniculă. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie. Vor fi perioade în care va ploua torențial, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Astfel, specialiștii transmit câteva sfaturi pentru perioada de caniculă:

Petreceți cât mai puțin timp afară, în timpul orelor de vârf, adică în intervalul orar 11:00-15:00.

Purtați o pălărie și haine deschise la culoare, care resping căldura, fiind preferate materialele naturale cum este bumbacul sau inul.

Când trebuie să petreci afară mai mult timp, asigurați-vă că nu sunteți deshidrat/ă și că ați băut foarte multă apă înainte de a pleca.

Alimentația trebuie să fie bogată în legume și fructe care hidratează.

Beți ceai de mentă și faceți dușuri cu apă rece!Consumați cel puțin doi litri de lichide la temperatura camerei.

Totul, deoarece temperaturile foarte ridicate pot cauza șocuri calorice, șocuri hipovolemice sau crampe musculare.