AU VENIT PARCOMETRELE

Au ajuns noi parcometre, în Drobeta Turnu-Severin. Astfel, luni, acestea vor fi montate în zonele aglomerate din centrul municipiului. Parcometrele și-au dovedit utilitatea de-a lungul timpului, astfel că municipalitatea și-a propus ca, în acest an, să achiziționeze mult mai multe astfel de aparate.

În ultimii ani, numărul autoturismelor a crescut simțitor în Drobeta Turnu-Severin. În acest context, pe raza municipiului, au fost amenajate parcări cu plată, pentru ca traficul să se fluidizeze și șoferii să parcheze responsabil. Odată cu apariția acestor parcări cu plată au fost montate și parcometre, însă, în multe zone, oamenii trebuiau să parcurgă o distanță mare pentru a plăti parcarea. Astfel, în prezent au mai fost achiziționate patru parcometre pentru ca șoferii să nu se mai confrunte cu probleme.

După un an de zile, investiția a fost amortizată, astfel că și-au dovedit utilitatea. În prezent, ar mai fi nevoie de parcometre pe str. Mareșal Averescu, dar și pe str Orly, în zona liceelor. Unde, încă, nu există parcometre șoferii pot plăti pentru locurile de parcare pe aplicațiile aprobate de municipalitate sau prin sms. De luni, în Drobeta Turnu-Severin, vor fi funcționale nouă parcometre.