AU ÎNCEPUT SIMULĂRILE EVALUĂRII NAȚIONALE

Elevii de clasa a VIII-a au intrat, de astăzi, în febra examenelor. Școlarii au susținut, astăzi, simularea Evaluării Naționale. Testarea a debutat, în această dimineață, cu proba de limba și literatura română. O premieră, în învățământ, este că, din acest an, susțin examinarea și elevii de clasa a VII-a.

A fost mare agitatie, astazi, printre elevii claselor a 7-a și a 8-a. Școlarii au sustinut simularea evaluării naționale la limba română. În județul Mehedinți au fost înscriși la aceste simulări 4.377 de elevi din clasele a șaptea și a opta. Dintrea aceștia, s-au prezentat efectiv 4.117. Nu au fost cazuri de boicotare a acestor examene.

Conform Ministerului Educației, subiectele de la simulari sunt concepute în asa fel încât să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor de la Simulare Evaluare 2019 va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, pt adoptarea unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Maine, elevii vor sustine proba la matematica, iar miercuri: la limba materna. Rezultatle vor fi afisate in data de 22 martie.