AMPLE LUCRĂRI DE REABILITARE LA GRĂDINIȚA NR. 3

Grădiniță din Severin, reabilitată cu fonduri europene! Este vorba despre Grădinița Nr. 3, unde au fost demarate ample lucrări de reabilitare și modernizare. Astfel, se intervine atât la izolarea termică a imobilului, cât și la schimbarea tâmplăriei exterioare, a caloriferelor și a instalației electrice. De altfel, din toamnă, preșcolarii vor avea parte de încălzire centralizată. Investiția se ridică la suma de un milion șase sute de mii de lei. Din anul 1974 nu s-a intervenit deloc pentru reabilitarea termică.

Proiectul tehnic a fost schimbat cu acordul Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, astfel că, dacă inițial, încălzirea era prevăzută să fie realizată cu centrală pe peleți, acum va fi asigurată prin alimentarea cu gaz.

“Perioada de vacanță a copiilor ne permite să lucrăm la reabilitarea unităților de învățământ, așa cum se întâmplă la Grădinița cu program prelungit nr. 3 din Drobeta Turnu Severin. Pentru acest proiect utilizăm fonduri europene, cu o valoare totală de 1.664.878 lei, prin Programul Operațional Regional, Axa 3.1.B.”, a declarat Marius Screciu.


De asemenea, se schimbă instalația electrică și se dotează cu corpuri de iluminat economice, se vor monta panouri fotovoltaice pentru asigurarea iluminatului, panouri solare pentru furnizare apei calde de consum, iar la exterior se vor reface trotuarele și aleile pietonale.


Modernizarea va conduce la economisirea cu până la 50% din consumul energetic al clădirii, va reduce emisiile de gaze cu efect de seră și va reduce costurile de exploatare și întreținere suportate de municipalitate. Astfel de proiecte pe fonduri europene vor fi implementate și pentru alte grădinițe și școli din Drobeta Turnu-Severin.